Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Un any més celebrem el Dia Mundial sense Tabac

 In Activitats

La Unitat de Control del Tabac de l’Institut Català d’Oncologia, com a Centre Col·laborador de la OMS, es va sumar el passat 31 de maig als actes de celebració del Dia Mundial sense Tabac amb l’objectiu d’informar a la població sobre els perills i riscos que suposa el consum del tabac i els seus derivats.

Sota el lema “El tabac i la salut pulmonar”, la campanya d’enguany servirà per conscienciar sobre les conseqüències negatives per a la salut pulmonar de les persones i el paper fonamental dels pulmons en la salut i el benestar de les persones.

Els companys de la unitat van participar en nombroses activitats al llarg de la setmana:

Taula informativa a l’ICO l’Hospitalet, l’ICO Badalona i a la Facultat de Ciències de la Salut del Campus Bellvitge de la Universitat de Barcelona. Durant el matí de dijous, estudiants d’infermeria que realitzen l’assignatura “Prevenció i tractament del tabaquisme” amb el suport dels professors de l’assignatura van treballar per informar i conscienciar als seus companys de facultat sobre el tabaquisme. I el divendres, professionals d’ambdós centres amb el suport de l’equip de voluntariat de la AECC i de professionals d’altres institucions van lliurar també material informatiu sobre el tabac i la prevenció, recomanacions i consells sobre els perjudicis de fumar i els beneficis de deixar-ho i també, de les eines de les que disposen els fumadors per deixar de fumar.

Campanya d’adhesió al compromís institucional de l’ICO pel total compliment de la normativa d’espais sense fum A partir del dia 31 de maig, i per millorar el compliment de la normativa actual d’espais sense fum als hospitals -on fumar està prohibit a totes les dependències incloses les àrees exteriors -s’informarà al personal, pacients i visitants que l’accés principal a l’Hospital Duran i Reynals per la Granvia serà un espai completament lliure de fum de tabac. Quedarà, per tant, prohibit fumar en aquesta zona d’entrada principal al centre. Els fumadors seran informats i, per fumar, s’hauran de dirigir a la part posterior de l’edifici (C/Pau Redó) fora del recinte a partir d’aquesta data. Es lliurarà un material informatiu sobre aquesta nova normativa interna, a més d’ informar dels recursos disponibles per ajudar a deixar de fumar que l’ICO disposa i ofereix a la població i professionals.

Lliurament de les xapes “Et puc ajudar a deixar de fumar” als professionals sanitaris.

Conferència inaugural «Exposició al Fum Ambiental del Tabac» del Dr Esteve Fernàndez a la Jornada de Tabaco y Relacionados: Nuevos retos, la misma amenaza del Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social

Difusió a les xarxes socials del collage “Choose Health, not tobacco”. La nostra companya, Ariadna Feliu, que és membre del grup de joves de la Associació de Lligues Europees contra el Càncer va participar a la campanya que es va dur a la terme a les xarxes socials en que els joves deien “no” en 14 llengües diferents al tabac.

Participació a la DIR Xperience promoguda per la Fundació DIR al Moll de la fusta, dissabte 1 de juny. El dissabte es va instal·lar una Taula informativa i divulgativa sobre prevenció i control de tabac i promoció d’hàbits saludables a la festa DIR Xperience.

 

Ariadna Feliu, PhD candidate

Recent Posts
Contacta amb nosaltres

Envia'ns una consulta i et respondre'm el més aviat possible.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search