Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

L’ICO col·labora amb el Tibidabo per tercer any consecutiu a la festa sense fum

 In Activitats

Ja en son tres els anys que la Unitat de Control del Tabac és col·laboradora del Parc d’Atraccions Tibidabo en l’àmbit de la prevenció del tabaquisme i la promoció d’hàbits saludables.

El passat dissabte 15 de juny, durant la festa del Tibidabo sense fum i dins del marc de celebració del Dia Mundial Sense Tabac i de la Setmana Sense Fum, es van habilitar dues carpes informatives a l’entrada del Parc per conscienciar entre les persones usuàries del parc i els seus treballadors sobre el fet que el parc és un espai lliure de fum i de promoció d’hàbits saludables.

A l’inici de la festa es va fer entrega dels premis a les dues nenes guanyadores del concurs de dibuix Tibidabo sense fum i es va fer el tret de sortida de la jornada.

Concretament es va habilitar un espai a on s’informava sobre l’impacte del tabac en la salut incidint molt especialment, en els beneficis que es produeixen en el nostre organisme quan s’abandona aquest consum. A aquelles persones fumadores que ho desitjaven se’ls hi prenien mesures del monòxid de carboni a la sang (carboximetria) i es calculava l’edat pulmonar. També s’oferia material divulgatiu i recomanacions, així com informació d’on adreçar-se per demanar suport i ajuda per deixar de fumar.

A més, també es va sensibilitzar sobre la importància de dur una vida saludable per tal de prevenir el càncer i d’altres malalties a través de material informatiu específic sobre aquesta temàtica. En concret, sobre consells d’alimentació saludable, activitat física, mesures de protecció solar i sobre tot el que podem fer per no iniciar-nos en el consum de tabac, així com mantenir les llars sense fum per a la protecció de la salut de les persones i, molt especialment, els infants que conviuen amb persones fumadores. A més a més, les nenes i nens van poder participar d’un joc a on identificàven hàbits saludables enfront d’aquells més perjudicials per a la salut.

Va ser una jornada a on l’espai sense fum va estar present al Parc i a on els hàbits saludables es van poder donar a conèixer en un entorn distès i familiar. Continuem sumant-nos a iniciatives de salut per a tothom. Gràcies un any més al Tibidabo per la implicació!

Laura Antón

Gestora de projectes i investigadora

Recent Posts
Contacta amb nosaltres

Envia'ns una consulta i et respondre'm el més aviat possible.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search