Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

El Consell i diverses escoles d’infermeria catalanes posen en comú propostes per millorar els resultats en la prevenció i tractament del tabaquisme als campus universitaris

 In Activitats, Formació, Projectes, Publicacions

Deu escoles d’infermeria catalanes han treballat conjuntament amb la Comissió de Tabaquisme del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) per abordar les conclusions de l’Estudi “Consum de tabac en estudiants del Grau d’Infermeria a Catalunya (ECTEC)” , dissenyat i coordinat per Cristina Martínez de la Unitat de Control del tabac de l’Institut Català d’Oncologia.

A la jornada de treball es van cercar propostes comunes que fomentin que les futures infermeres catalanes siguin referents en el control del tabaquisme. Les infermeres, i en conseqüència les estudiants d’infermeria, són importants agents de salut pública, el que inclou actuar activament en la prevenció i cessació del tabac, principal causa prevenible de pèrdua de salut i mort a Catalunya.

L’estudi mostra que la prevalença de fumadors entre els alumnes del grau d’infermeria és alta, i que és necessari fomentar les habilitats i coneixements del futurs professionals de la infermeria en intervencions per deixar de fumar. Els participants van proposar estratègies per avançar en tres objectius claus que queden recollides en el document “Consum de tabac en els estudiants d’Infermeria de Catalunya. Conclusions i Recomanacions”:

  • Aconseguir espais exteriors sense tabac per afavorir entorns més saludables,
  • Incentivar estratègies per fomentar l’abandonament del tabac i per activar el rol modèlic vers la població i,
  • Incrementar la formació i els coneixements pràctics i teòrics en les intervencions per deixar de fumar.

En aquestes conclusions i propostes hi ha participat representants dels Col·legis d’Infermeres i infermers de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i de la Universitat Internacional de Catalunya, la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la Universitat de Vic, l’Escola Universitària d’Infermeria de Manresa; l’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Joan de Déu, l’Escola Superior d’Infermeria del Mar, l’Escola Universitària Sant Pau, l’Escola Universitària de la Universitat de Barcelona, l’Escola Universitària d’Infermeria Vall d’Hebron, la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Girona i la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida.

Recent Posts
Contacta amb nosaltres

Envia'ns una consulta i et respondre'm el més aviat possible.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search