Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

El Consell i diverses escoles d鈥檌nfermeria catalanes posen en com煤 propostes per millorar els resultats en la prevenci贸 i tractament del tabaquisme als campus universitaris

 In Activitats, Formaci贸, Projectes, Publicacions

Deu escoles d鈥檌nfermeria catalanes han treballat conjuntament amb la Comissi贸 de Tabaquisme del Consell de Col路legis d鈥橧nfermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) per abordar les conclusions de l鈥橢studi 鈥Consum de tabac en estudiants del Grau d鈥橧nfermeria a Catalunya (ECTEC)鈥 , dissenyat i coordinat per Cristina Mart铆nez de la Unitat de Control del tabac de l鈥橧nstitut Catal脿 d鈥橭ncologia.

A la jornada de treball es van cercar propostes comunes que fomentin que les futures infermeres catalanes siguin referents en el control del tabaquisme. Les infermeres, i en conseq眉猫ncia les estudiants d鈥檌nfermeria, s贸n importants agents de salut p煤blica, el que inclou actuar activament en la prevenci贸 i cessaci贸 del tabac, principal causa prevenible de p猫rdua de salut i mort a Catalunya.

L鈥檈studi mostra que la prevalen莽a de fumadors entre els alumnes del grau d鈥檌nfermeria 茅s alta, i que 茅s necessari fomentar les habilitats i coneixements del futurs professionals de la infermeria en intervencions per deixar de fumar. Els participants van proposar estrat猫gies per avan莽ar en tres objectius claus que queden recollides en el document 鈥淐onsum de tabac en els estudiants d鈥橧nfermeria de Catalunya. Conclusions i Recomanacions鈥:

  • Aconseguir espais exteriors sense tabac per afavorir entorns m茅s saludables,
  • Incentivar estrat猫gies per fomentar l鈥檃bandonament del tabac i per activar el rol mod猫lic vers la poblaci贸 i,
  • Incrementar la formaci贸 i els coneixements pr脿ctics i te貌rics en les intervencions per deixar de fumar.

En aquestes conclusions i propostes hi ha participat representants dels Col路legis d鈥橧nfermeres i infermers de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i de la Universitat Internacional de Catalunya, la Facultat de Ci猫ncies de la Salut i el Benestar de la Universitat de Vic, l鈥橢scola Universit脿ria d鈥橧nfermeria de Manresa; l鈥橢scola Universit脿ria d鈥橧nfermeria de Sant Joan de D茅u, l鈥橢scola Superior d鈥橧nfermeria del Mar, l鈥橢scola Universit脿ria Sant Pau, l鈥橢scola Universit脿ria de la Universitat de Barcelona, l鈥橢scola Universit脿ria d鈥橧nfermeria Vall d鈥橦ebron, la Facultat d鈥橧nfermeria de la Universitat de Girona i la Facultat d鈥橧nfermeria i Fisioter脿pia de la Universitat de Lleida.

Recent Posts
Contacta amb nosaltres

Envia'ns una consulta i et respondre'm el m茅s aviat possible.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search