La UCT assisteix a la VIII Trobada del Programa Atenció Primària Sense Fum. Catalunya sense fum… i Girona més!

 In Activitats, Formació, XCHsF

El passat  23 de novembre va tenir lloc a Girona, la “VIII Trobada del Programa Atenció Primària Sense Fum. Catalunya sense fum… i Girona més!”

La inauguració va anar a càrrec de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.  Tot seguit i amb l’objectiu d’actualitzar els coneixements sobre la comorbiditat del tabaquisme, Antonio Vallejo ens va presentar casos pràctics teatralitzats i preguntes en directe via Kahoot!.

Posteriorment, per a conèixer experiències pràctiques en el treball del tabaquisme amb la comunitat, Santiago Macip, Albert Moncada i Dolors Coll ens van narrar les seves experiències en el seu territori. A més, vam poder realitzar sessions de treball on vam aconseguir trobar noves vies i mètodes de treball per implementar i assolir una millor intervenció i prevenció en el tabaquisme.

Després, es van exposar les diferents comunicacions seleccionades, entre elles l’estudi multicèntric ECTEC, coordinat per l’UCT i del qual es desprèn que el 20% dels estudiants d’infermeria es declara fumador diari i l’11,3% ocasional. A més, només el 23,4% dels participants afirma que té els coneixements necessaris per ajudar a un fumador a deixar de fumar.

Tot seguit, es va celebrar  l’acte de constitució de la Xarxa de Prevenció i Control del Tabaquisme de la Regió Sanitària de Girona.

La conferència de cloenda va anar a càrrec de Carmen Cabezas, subdirectora general de Promoció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, qui va exposar les intervencions eficients en la prevenció i control del tabaquisme.

Recent Posts
Contacta amb nosaltres

Envia'ns una consulta i et respondre'm el més aviat possible.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search