Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Què hem fet aquesta Setmana sense Fum. Dia Mundial sense Tabac 2016

 In Activitats

Hem tingut una Setmana sense Fum ben intensa, culminada amb el «Dia Mundial sense Tabac» el 31 de maig. Des de la UCT hem treballat una vegada més en diferents àmbits professionals i ciutadans per fer conèixer els riscs del tabac i com potenciar el seu control.

Des de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum hem col·laborat activament en la preparació conjunta (uns quants mesos de feina prèvia) de la «Setmana sense Fum«, a banda d’estimular que els centres de la Xarxa hi participessin. Ara només manca fer el recull de les activitats d’aquest 2016, que alimentarà els recursos que compartim en Xarxa des de fa anys.

A l’ICO vàrem organitzar el dia 31 de maig unes taules informatives, amb materials impresos i vídeos de divulgació, i espirometries i carboximetries per a les persones interesades. I vàrem donar a conèixer els guanyadors del concurs «Deixa-ho i guanya» per als treballadors del’ICO i empreses del nostre entorn. De les 24  persones que van deixar de fumar, 16 segueixen abstinents i, per sorteig, una de elles i la persona de suport que l’ha acompanyat, han guanyat dues «tablets», a banda del guany en salut i la satisfacció de deixar de fumar. L’ICO ho explica aquí (ICONotícies).

 

 

Hem preparat i distribuït un vídeo divulgatiu sobre l’empaquetat neutre del tabac el tema estrella proposat per l’OMS per al Dia Mundial. Els vídeos estan al nostre Canal de YouTube i els fitxers també es poden descarregar del nostre nou web www.icoprevencio.cat/uct.

Aquests dies també hem participat o participarem en xerrades, dirigides tant a professionals sanitaris com a la població:

  • «Intervencions de prevenció i control del tabaquisme amb evidència científica en joves» a la FUB-Universitat de Manresa, a càrrec del Dr. Antoni Baena, organitzat per la Xarxa de Prevenció i Control del Tabaquisme de la Catalunya Central, 20 de maig de 2016.
  • Què sabem del càncer de pulmó?” a Castelldefels, a càrrec del Dr. Esteve Fernández, organitzada per la Junta Local de l’AECC de Castelldefels i l’Ajuntament de Castelldefels, 20 de maig de 2016.
  • «Actualitzacions en tabaquisme» a Barcelona, a càrrec del Dr. Antoni Baena, organitzat pel CAP Turó, 31 de maig de 2016.
  • Hem fet prou per aturar l’epidèmia del tabaquisme?» a Maó, a càrrec del Dr. Esteve Fernández, organitzada per l’Escola de Salut Pública de Menorca i el Consell Insular de Menorca, 3 de juny de 2016. Vídeo disponibe a: http://livestream.com/consellinsularmenorca/conferencia-tabaquisme-espm

I hem participat en programes i articles en diversos mitjans de comunicació:

 

Recommended Posts
Contacta amb nosaltres

Envia'ns una consulta i et respondre'm el més aviat possible.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search