Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

La Unitat de Control del Tabac participa activament a la XVª edició del Congreso Nacional de AESMAS

 In Activitats, Formació, Projectes

La XVna edició del Congreso Nacional  de la Asociación Española de Secretariado Médico y Administrativos de la Salud (AESMAS) es va celebrar els dies 19, 20 i 21 d’octubre 2017 al Paranimf de l’Hospital Clínic amb una alta participació de personal administratiu de l’ICO. Al comitè organitzador i científic i participaven la Rosa Artigas, Marta Ballart i Mercè Margalef.

Es va defensar la comunicació oral del «Proyecto Hospital sin Humo: Modelo de adhesión a la Red Catalana de Hospitales sin Humo (XCHsH)» per M Margalef, MJ Ruíz, A Riccobene, L Antón, M Ballbé, E Fernández.

Així mateix, el Dr. Antoni Baena, investigador i gestor de projectes de recerca de la Unitat de Control de Tabac va participar amb la ponència «Retos éticos y metodológicos de la información de salud en la sociedad 2.0″. La taula va ser moderada per M. Margalef.

El Congrès va tancar amb la participació de la nostra Directora de Persones, Ana Sedano, a la taula rodona Relaciones entre el administrativo sanitario y la Administración, juntament amb la Dra.  Pilar Varela, directora de Persones de l’Hospital Clínic. La taula va ser moderada pel Dr. Ricard Cervera, director de Docència i Formació de l’Hospital Clínic.

Conclusions de les jornades

A través dels treballs presentats es va fer palés la gran habilitat i capacitat polivalent que ofereix el personal administratiu en qualsevol àmbit de l’entorn sanitari. Aquest personal està altament implicat en funcions administratives especialitzades de suport en àmbits tan assistencials com de recerca, gaudeix d’un bon maneig de les TIC i dels nous aplicatius en salut que canvien la forma de treballar i tenen un fort impacte en la millora i qualitat de l’atenció sanitària.

El suport a la gestió, seguiment continuat i habilitats de comunicació amb la població participant als programes de detecció precoç, consell genètic o unitats de tabac permeten millorar la participació i adhesió dels pacients, i per tant són copartícips de la millora de la salut de la població.

Així mateix, el personal d’administració està implicat en la implementació de nous programes per a la supervisió i seguiment de processos assistencials per a una sanitat més sostenible. Com a conclusió, el personal administratiu està  dissenyant una nova projecció professional com a gestors tècnico-administratius i agents de salut comunitària.

Recent Posts
Contacta amb nosaltres

Envia'ns una consulta i et respondre'm el més aviat possible.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search