Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Destruint mites, construint aliances: un model de treball en xarxa per a la millora del control del tabac en l’àmbit de la salut mental hospitalària

 In Salud Mental, XCHsF

Ja fa un bon grapat d’anys que des de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum juntament amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya es va planejar una estratègia per a treballar en un context que fins aleshores semblava impermeable a l’avanç que s’anava fent als hospitals i a la societat en general al voltant del tabaquisme.

Al novembre del 2007, sota aquesta situació i amb l’objectiu de millorar el control del tabac en els serveis hospitalaris de salut mental de Catalunya es va crear un grup de treball amb professionals clau identificats com a sensibilitzats i experimentats en aquest àmbit, els pioners en aquesta temàtica al nostre territori.  Aquesta estratègia funciona amb un enfocament de baix a dalt que opera des de les bases a través del treball col·laboratiu dels professionals, el que resulta en decisions i planificació d’objectius consensuats.

De cara a enfortir aquest grup de treball, el grup va anar creixent progressivament de manera que hi hagués almenys un representant del màxim nombre d’hospitals amb ingrés en salut mental. Actualment, ja són 29 professionals de 18 centres d’arreu de Catalunya que hi participen; un grup multidisciplinari que aplega professionals de la psicologia, infermeria i psiquiatria. Cada professional del grup ha fet de líder en el tema del tabac al seu hospital treballant-hi per augmentar-ne la sensibilització, donant a conèixer les activitats del grup de treball i fent-ne una prioritat al seu centre.

Les activitats que el grup ha anat portant a terme són diverses i van des de la recerca, a la creació de materials i guies, l’organització de jornades i sensibilització de professionals a través de cursos de formació, ponències en congressos, xerrades a hospitals, etc. Podeu accedir a tots aquests materials creats pel grup a través d’aquest enllaç.

Si voleu conèixer amb més detall con treballa el nostre grup i l’estratègia portada a terme podeu accedir lliurement a l’article sobre el grup recentment publicat a la revista Gaceta Sanitaria com a article especial i seguir-nos al nostre compte de Twitter @psychonicotine.

 

Montse Ballbè, coordinadora del Grup Salut Mentali tabac, Xarxa Catalana d’Hospitas sense Fum

 

 

Recent Posts
Contacta amb nosaltres

Envia'ns una consulta i et respondre'm el més aviat possible.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search