Barcelona acull el Park(ing) Day el 21 de setembre

 In Activitats

Es tracta d’un esdeveniment anual que té lloc a diverses ciutats de tot el món i en el qual entitats, col·lectius i ciutadania en general, transformen places públiques d’aparcament en espais lúdics i educatius per reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient. A Barcelona, aquesta activitat performativa està coordinada per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i la cooperativa Espai Ambiental, i compta amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat, i d’altres entitats, entre elles l’IDIBELL i l’ICO.

Durant la jornada d’El Park(ing) Day Barcelona 2018 més de 40 entitats de tots els districtes de la ciutat van participar-hi en diversos horaris des de les 9.00 del matí fins a les 21 h, coincidint amb la Setmana de la Mobilitat. Unes 50 instal·lacions, van ocupar aproximadament 80 places d’aparcament esteses per tota la ciutat.

L’ICO-IDIBELL van participar-hi des de la Direcció de Programes d’Epidemiologia i Prevenció i Control del Càncer al districte de Sants-Montjüic, en concret ocupant dues places d’aparcament al C/Consell de Cent, num. 12, de 9.00h a 14.00h, sota el lema “A(park)a el fum i viu amb salut”

Ambdues entitats van crear un espai amable on es va dur a terme una tasca informativa-educativa i jocs infantils per a la promoció d’hàbits saludables a adoptar des de la infantesa, fent especial èmfasi en la prevenció del tabaquisme i el càncer. Es van realitzar cooximetries i espirometries a aquelles persones fumadores que volien conèixer el seu grau de dependència o edat pulmonar i se’ls s’informava dels diversos recursos que disposa la comunitat per ajudar-los a deixar de fumar.

Així mateix, es va informar sobre els programes de detecció precoç del càncer de cèrvix, de mama i de còlon i recte i de la seva importància a participar-hi.

Estudiants, professionals de l’educació i de l’entorn sanitari també s’acostaren a la nostra parada amb interès. A part d’informar-los sobre la iniciativa del Park(ing) Day, desconeguda per quasi tota la població, i del perquè hi participàvem, vam explicar com es realitza l’abordatge i tractament de la malaltia al nostre hospital, així com de l’activitat puntera de recerca en càncer que es realitza des de l’Idibell. Mostraren gran interès i agraïment per la tasca, i fins i tot, van demanar la possibilitat de poder visitar ambdues institucions.

L’apropament a la ciutadania és una bona estratègia de donar a conèixer l’assistència, la recerca i el treball conjunt que es duu a terme per una població saludable i una atenció sanitària de qualitat.

Recent Posts
Contacta amb nosaltres

Envia'ns una consulta i et respondre'm el més aviat possible.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search