Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

IX Jornada de la Societat Catalana d’Atenci贸 i Tractament del Consum de Tabac

 In Activitats

El passat 15 de febrer va tenir lloc al CaixaForum la IX Jornada de la Societat Catalana d鈥橝tenci贸 i Tractament del Consum de Tabac.

La inauguraci贸 i benvinguda de la jornada va anar a c脿rrec de la presidenta de l鈥橲CATT, 脌ngela Mart铆nez Pic贸 juntament amb el Secretari de Salut P煤blica, Joan Guix i Oliver, el president del Consell Assessor sobre Tabaquisme a Catalunya, Joan Ramon Villalb铆 i el director gerent de l鈥橧nstitut Catal脿 de la Salut, Josep Maria Argimon.

Seguidament es va passar a una primera taula-col路loqui sobre 鈥淭abaquisme i centres privatius de llibertat (presons i centres de just铆cia juvenil)鈥. En aquesta taula es va parlar al voltant de la intervenci贸 en tabaquisme a diversos dispositius penitenciaris des d鈥檜na perspectiva vivencial dels professionals sanitaris que hi intervenen, aix铆 com un abordatge hist貌ric en aquest 脿mbit. La taula va estar moderada per la directora del programa de salut penitenci脿ria de la Conselleria de Salut, Elisabet Tur煤. I les presentacions van ser: L鈥檈xperi猫ncia a Lledoners, La preintervenci贸 com a element d鈥櫭▁it, L鈥檈xperi猫ncia de Mas Enric, Una visi贸 hist貌rica de l鈥檃bordatge del tabaquisme als centres de Just铆cia Juvenil i La visi贸 de la direcci贸 de centre.

Tamb茅 hi va haver lloc per a l鈥櫭爉bit esportiu a la taula 鈥淟鈥檈sport: espai de creixement personal鈥, on es va parlar sobre el 鈥楲legat d鈥檈n Johan Cruyff鈥 de la m脿 del Dr. Laureano Molins, Cap del Servei de Cirurgia Tor脿cica de l鈥橦ospital Cl铆nic i de la presidenta de la Fundaci贸 Cruyff, Susila Cruyff. Posteriorment es van exposar les experi猫ncies al voltant de l鈥檈sport sense fum de la m脿 de tres clubs de futbol: Futbol Club Barcelona, Girona Futbol Club i Reial Club Deportiu Espanyol. Els participants a la taula van explicar les actuacions que s鈥檋an anat incorporant als diversos clubs per tal d鈥檃bordar el tabaquisme, informant sobre el punt de control en que es troben en l鈥檃ctualitat.

Despr茅s de la pausa caf猫 es va presentar la taula 鈥淭abac, m茅s enll脿 de la salut, salut a totes les pol铆tiques鈥 moderada per la directora del Servei Regional de Barcelona de l鈥橝SPCAT, Cristina P茅rez Carb铆. Van intervenir l鈥檃lcalde de Granollers, Josep Mayoral i Antigas; el director general de la Fundaci贸 Sanit脿ria de Mollet, Jaume Duran; la directora del SAP del Vall猫s Oriental (ICS), Norma Henr铆quez i el director dels Serveis Territorials del Departament d鈥橢ducaci贸 al Maresme-Vall猫s Oriental, Pere Mas贸.

Posteriorment es van realitzar les presentacions orals amb el lliurament de premis a les millor comunicacions, dues de les quals al voltant de les actuacions als hospitals de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum. Vict貌ria Oliv茅, de l鈥橦ospital Cl铆nic, va parlar sobre els 鈥楤eneficis de l鈥檃bandonament del tabac a l鈥檋ospital鈥 i la campanya La bata, sempre neta i blanca. No em fumis!. I Magal铆 Andreu, tamb茅 de l鈥橦ospital Cl铆nic, va parlar sobre un estudi del grup de treball sobre Tabac i Salut Mental de la Xarxa sobre les principals barreres dels professionals de la salut mental: falta de formaci贸, poca prioritzaci贸 del tabac, falta de sensibilitzaci贸, entre d鈥檃ltres.

L鈥櫭簂tima taula de la jornada va tractar sobre 鈥淭abaquisme ambiental i salut maternoinfantil鈥. El president de la Societat Catalana de Pediatria, Valent铆 Pineda va donar pas a Marta Chuecos, infermera pedi脿trica de l鈥橢AP Canet de Mar, qui va exposar el treball que s鈥檈st脿 realitzant des del grup de treball destinat a aquesta tem脿tica.

Laura Ant贸n

Unitat de Contol del Tabac

Recent Posts
Contacta amb nosaltres

Envia'ns una consulta i et respondre'm el m茅s aviat possible.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search