Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

17th World Conference on Tobacco or Health: L’experiència dels membres de la UCT

 In ICO-WHO

Dimecres 7

La 17th World Conference on Tobacco or Health (WCTOH) es celebrà a Ciutat del Cap els dies 7, 8 i 9 de març. La Presidenta, la Dra. Senkugube, donà la benvinguda a tots els assistents i presentà els ponents de la conferència plenària inaugural sobre “Priorities for Tomorrow’s Tobacco Control Agenda and Sustainable Development”, la Dra. Da Costa e Silva i el Dr. Tedros.  Finalment, el Dr. Motsoaledi inaugurà la conferència.

El programa científic de la conferència constà de sessions paral·leles, pòsters i conferències plenàries estructurades en cinc temàtiques vertebradores:

 • Track 1. The future: Views from the mountain
 • Track 2. Tobacco Governance, Sustainable Development and Policy Advocacy
 • Track 3. Demand Reduction Measures and the Regulatory Science
 • Track 4. Tobacco Products, Prevalence, Health and Cessation Studies
 • Track 5. Social Justice, the Underserved and Vulnerable Populations

El dimecres 7, a la sessió de pòsters l’Ariadna Feliu la Dra. Marcela Fu i la Dr. Cristina Martínez presentaren un pòster resum dels estudis “Impact of tobacco control policies on smoking prevalence and quit ratios in 27 European Union countries from 2006-14”, “Do European smokers opt for partial or total bans on smoking in homes and cars?” i “Impact of an online training program in brief intervention on smoking cessation in Bolivia, Guatemala and Paraguay”, respectivament; aprofitant per intercanviar experiències i creences amb els assistents d’arreu a la conferència.

Després de les sessions paral·leles de la tarda, es celebrà la recepció del premis Bloomberg Philanthropies Awards for Global Tobacco Control que entrega la Fundació Bloomberg amb l’objectiu de reconèixer el progrés i l’èxit  de govern i organitzacions no governamentals en la implementació de les mesures del MPOWER en països de ingressos mitjos i baixos. Els premiats foren:

 • Monitor: Monitorització del consum del tabac. El Ministeri de Salut de Vietnam
 • Protect: Protegir a la població del fum ambiental del tabac. El Fondo Solidario para la Salud (FOSALUD) de El Salvador
 • Offer: Oferir ajuda per deixar de fumar. La Fundació Interamericana del Corazón de Mèxic
 • Warn: Advertir dels perills del tabac. El Ministeri de Salut del Senegal
 • Enforce: Fer complir les prohibicions sobre publicitat, promoció i patrocini. L’Organització Nacional de Consumidors per la Salut d’Uganda
 • Raise: Augmentar els impostos sobre els productes del tabac. El Ministeri de Salut i de Finances (FIC) d’Argentina.

Dijous 8

El dijous 8, en motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, la conferència plenària versà sobre ment and Tobacco Control a càrrec de la Dra. Senkubuge (Sudàfrica), la Dra. Mackay (Hong Kong), Dra. Greaves (Canada) i la Dra. Moeti (WHO).

A mig matí, la American Cancer Society presentà el Tobacco Atlas una guia comprensiva sobre les principals qüestions en el control del tabac. A continuació, després de presentar els principals resultats de l’informe, es celebrà la cerimònia d’entrega dels premis Luther L. Terry Awards. Els premiats d’aquesta edició foren el Dr. Bretcher amb el premi a una distingida carrera, la Dra. Elif Dagli amb el premi a un lideratge destacat i el Dr. Vardavas amb el premi pioner jove.

Dijous a la tarda, el Dr. Fernández presentà la comunicació ora “Morbidity attributable to secondhand smoke exposure in children under 5 years old in Spain, 2015” la comunicació en e-poster “Exposure to second-hand aerosol produced by electronic cigarettes: a systematic review “ amb una breu presentació oral.

Divendres 9

El divendres 9, la sessió plenària “Protecting health policies from tobacco industry interference” a càrrec del President de la Campanya Smoke-Free Kids, la Dra. Gilmore (Regne Unit), la Dr. Bialous (EUA) i la Dra. Ndyanabangi (Uganda).

A la sessió de pòsters, la Laura Anton, el Toni Baena, la Yolanda Castellano, l’Ariadna Feliu, l’Esteve Fernández i la Mercè Margalef presentaren pòsters dels estudis:

La darrera sessió plenària versà sobre “Taxing Tobacco and Financing Tobacco Control” a càrrec del Dr. Chaloupka (EUA) i la Dra. Ross (Sudàfrica). Finalment, prèvia cloenda, es presentà una declaració com a resultat de la conferència a càrrec del Dr. Lando.

Recent Posts
Contacta amb nosaltres

Envia'ns una consulta i et respondre'm el més aviat possible.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search